Industry 4.0 is een term die zijn oorsprong vond in 2011, op de Hanover beurs in Duitsland. 
Deze refereert naar de 4de industriële revolutie, waarbij de volgende stap na de digitalisering van de productieprocessen is om alle systemen met elkaar te verbinden en te laten communiceren.
 In de toekomst worden fabrieken heuse ‘Smart Factories’, met ‘smart products’. Industry 4.0 stelt bedrijven in staat efficiënter te produceren, wat dan weer resulteert in een verhoogde concurrentiepositie.

Concreet kunnen we industry 4.0 onderverdelen in 4 grote pijlers:

  • The Internet of Things (and services)
  • Inteligente machines
  • Big Data
  • Analyse

The Internet of Things is niets nieuws, het is reeds aanwezig in onze leefwereld en groeit sterk. Elke dag worden er nieuwe dingen met elkaar verbonden: alles vanaf uw thermostaat tot de parkeermeter in de straat zijn geconnecteerd met het internet. Veel van deze toestellen kunnen reeds hun omgeving observeren en die gegevens rapporteren. Bv: uw thermostaat laat u weten dat het 16°C is in uw huis wanneer u op het werk bent, en u kan op afstand beslissen om de temperatuur te verhogen.

Wanneer we dit door trekken naar de productiewereld, zien we dat er een sterke groei is van apparaten met een IP-adres. Wanneer er dan ook nog sensoren, actuatoren, camera’s,... worden aangesloten, zorgt dit voor een reusachtige hoeveelheid aan data. Data die nooit eerder toegankelijk was, en die een ongelofelijke waarde bezit.

Dankzij deze intelligente machines die verbonden zijn via The Internet of Things wordt een cyber-fysische productie gecreëerd, waarbij het gehele productieproces in real time (op)gevolgd kan worden.

Een ‘Smart Factory’ biedt ontelbaar veel voordelen.

Naast de live tracking van uw productieproces zijn de te produceren goederen elk uniek te volgen, kan men de geschiedenis ervan bekijken en worden er alternatieve routes voorgesteld zodat producten steeds op tijd opgeleverd worden bij problemen bij leveranciers of intern. Wenst een klant last-minute nog iets te veranderen of moeten er unieke aanpassingen gebeuren? Geen probleem, dankzij het dynamische productieproces kan dit rendabel gerealiseerd worden!

Die dynamiek vinden we ook terug op sociaal vlak. Werknemers en hun specialiteiten worden geïntegreerd in het systeem zodat hun werk gevarieerder, uitdagender, maar ook efficiënter wordt.

Hetzelfde geldt voor het onderhoudspersoneel: bij een storing zorgt het systeem dat er aan de hand van een geotag de locatie van het probleem snel duidelijk wordt. Verder kunnen verantwoordelijken zelf via foto’s of opmerkingen gemakkelijk op afstand beslissen wat de beste oplossing is. Het systeem geeft ook aan hoe de problemen vermeden kunnen worden in de toekomst en kan op basis van verzamelde gegevens zelfs voorspellen wanneer een nieuw probleem zich zal voordoen.

Het bewaren en analyseren van de data en de diverse communicatiemogelijkheden kunnen enkel mogelijk gemaakt worden dankzij de implementatie van ‘The Internet of Things & Services’, waarbij alle gegevens bewaard worden in the cloud. Op die manier verschuift de focus van data die overal opgeslagen is naar bruikbare data die overal en altijd kan geraadpleegd worden.

Doordat alle gegevens centraal zijn opgeslagen en gekoppeld worden biedt dit allerhande mogelijkheden voor het management. Niet alleen hebben zij een duidelijk overzicht van alle onderdelen van hun organisatie, maar zij kunnen dankzij de real-time analyse veel sneller beslissingen nemen, wat hun organisatie competitiever maakt. Het systeem kan zelfs op basis van deze data voorspellingen doen naar de toekomst, wat alweer een strategisch voordeel oplevert.

En last but not least: doordat de productie beter gemonitord wordt en veel flexibeler is, kunnen organisaties ontzettend veel kosten besparen door een efficiënter energiebeheer van hun productieapparaat.

Herkende u reeds enkele voordelen? Dat kan, want Reditech zorgt er al jaren voor dat alle onderdelen van uw productieapparaat naadloos met elkaar communiceren. Met de implementatie van een MES systeem in uw organisatie zet u de eerste stap naar Smart Manufacturing.

Wij stippelen met plezier het hele traject om tot een smart factory te komen voor u uit en zorgen er tevens voor dat dit geïmplementeerd kan worden.

Wenst u meer informatie over het verbeteren van uw productieproces? Neem dan vrijblijvend contact op!

Maak een afspraak