Dat is makkelijk gezegd, want  in de praktijk blijkt het vaak erg ingewikkeld om de juiste gegevens te meten, verzamelen en analyseren.

De relatie tussen operationele data en specifieke bedrijfsresultaten zijn niet altijd duidelijk, en toch is een combinatie van beiden nodig om een duidelijk algemeen beeld te krijgen van de doelstellingen. Op dit moment genereren slimme toestellen meer dan 1000 meetbare gegevens, per minuut. Producerende bedrijven die deze datapunten kunnen omzetten naar acties kunnen op die manier hun productiviteit verbeteren en gemakkelijker overleven in onvoorspelbare marktsituaties. Maar met al deze data die binnen stroomt vragen veel fabrikanten zich af wat ze moeten meten en waar ze moeten beginnen.

Dus hoe zorgt u ervoor dat uw tijd en geld naar de juiste dingen gaan?

Op dit moment wordt ERP software het meest gebruikt om data te verzamelen, waarbij reeds 85% van de fabricerende bedrijven in 2014 een ERP systeem heeft.

Veel minder bedrijven gebruiken een Manufacturing Execution System (MES), een slimme productie- en kwaliteitsmanagement software die real-time data, statistieken, productieplanningen en pro-actieve analyses en oplossingen biedt aan het management, de productieverantwoordelijken en operatoren. Het meten van al deze gegevens kan een significante impact hebben op de beschikbaarheid van machines, de kwaliteit van de geproduceerde goederen en het verminderen van de downtime. 

Als het MES gekoppeld wordt aan het ERP systeem verkrijgt u de mogelijkheid om heel uw productieproces te evaluaren, waardoor u kunt zien waar het verbeterd kan worden. Op die manier zorgt de MES software niet alleen voor meer controle over uw productie, maar kan ze u ook helpen veel kosten te besparen!

Als u geïnteresseerd bent in de voordelen van het Manufacturing Execution System, of als u een grondige analyse van uw productieproces wenst, dan staan we altijd klaar om u te adviseren.