Automatisering in Energy & Environment, aan productie- of gebruikerszijde

Het opwekken van energie vanuit alternatieve bronnen en het beheersen van het energieverbruik zijn vandaag hot topics.

Reditech Engineering heeft in dit gebied een enorme expertise opgebouwd over de jaren heen zowel langs de productiezijde als aan de verbruikerskant.

Besturingssystemen voor ‘waste to energy’-installaties, biomassa-installaties en warmtekrachtkoppelings-installaties en kant-en-klare oplossingen voor de koppeling:

  • met het net
  • met productieinstallaties 
  • met gebouwenbeheersystemen

Energie-efficiëntie

  • Het onder controle houden van uw energieverbruik start met het meten van wat uw productieprocessen, zowel op machine- als op plantniveau. 
  • Koppeling met energiemeters, ongeacht het merk. 
  • Centraal beheer van de informatie.
  • Rapportage in een vorm naar keuze.

Wil u weten hoe we uw project succesvol aanpakken?

Maak een afspraak

ClientcasesBekijk alle cases

Vernieuwing van biogasinstallatie Aquafin

In Deurne, nabij Antwerpen, beheert Aquafin een unieke site, die 24/7 bemand is. Naast de biogasinstallatie bevindt er zich op de uitgebreide site ook een slibdroger en waterzuiveringsinstallatie, een ongeziene combinatie in Vlaanderen.

Lees verder
Reditech ontwerpt een 'Smart Terminal' voor Vlaeynatie

Reditech en partner iOnLogistics creëerden voor Vlaeynatie een 'Smart Terminal'. Deze splinternieuwe terminal werd vanaf de eerste plannen mee ontworpen door Reditech. De terminal specialiseert zich vooral op de distributie van synthetische meststoffen en kan uitpakken met high-end WMS en MES-systemen. 

Lees verder

ReferentiesBekijk alle referenties

Johan Michielsen, Projectmanager Asset Management, Aquafin

Voor het vernieuwen van zowel PLC als Scada software is Reditech een betrouwbare partner. De ingenieurs hebben ruime technische ervaring en hebben de spirit om problemen om te zetten in uitdagingen. Dankzij hun flexibele manier van werken worden afspraken naar timing steeds gehaald. Hun open communicatie maakt het mogelijk om elk project efficiënt op te volgen. 

Joel Verhaegen, Febelco

“Bij de bouw van de installatie leek het logisch om de beslissingen voor het uitsluizen van de bakken door een PC te laten nemen. Maar dat bleek geen goede keuze. Wanneer dan ook nog eens meerdere scanners tegelijk een barcode moesten doorsturen, kwam de beslissing om een bak uit te sluizen regelmatig te laat.”

Contacteer ons

Op zoek naar iemand die uw automatiseringsproject in goede banen kan leiden?

Contacteer ons